Hvad er DS 1140?

Del indlæg

Hvad er DS 1140 og hvad handler det om?

DS 1140 er en standard, der fastsætter regler for planlægning, udførelse og dokumentation af almen kontrol af udførelse iht. DS/EN 1990 DK NA, anneks B5. Det omfatter alle dele af udførelsesprocessen, uanset hvor udførelsen finder sted.

Hvem henvender DS 1140 sig til?

DS 1140 henvender sig til alle, der planlægger, udfører og dokumenterer almen kontrol af udførelse iht. DS/EN 1990 DK NA, anneks B5.

Hvorfor er det vigtigt at følge DS 1140?

Formålet med kontrol af udførelse af bærende konstruktioner er at sikre overensstemmelse mellem det projekterede og det udførte, herunder at materialer og produkter samt deres indbygning svarer til det forudsatte. Kontrollen knytter sig alene til forhold af betydning for den udførte konstruktions sikkerhed og anvendelse.

Hvad dækker DS 1140?

DS 1140 dækker alene planlægning, gennemførelse, dokumentation og opfølgning på kontrol af udførelsen af bærende konstruktioner. For kontrol af udførelse af stilladser og midlertidige konstruktioner henvises til specielle krav for disse, se DS 2427. For fremstilling af konstruktionsdele med attesteringsniveau AVCP 1+, 1 og 2+ samt for tredjeparts overvågede fremstillinger, gælder alene bestemmelserne for kontrol angivet i de relevante produktstandarder.

Hvorfor skal du bruge denne standard?

DS 1140 er en vigtig standard og nævnes i Bygningsreglementets kravtekst, hvilket understreger dens betydning i forhold til sikkerheden og anvendelsen af bærende konstruktioner.

Vil du også være mere digital?

Hvis du arbejder indenfor byggeriet, ved du, hvor vigtigt det er at have styr på kvalitetssikring og dokumentation. Med kvalitetssikringssystemet Handsonsimply kan du nemt og sikkert håndtere alle dine aftalesedler, kvalitetssikring, mails, fotodokumentation, dagsrapporter, tekniske forespørgsler, mangler og meget mere digitalt på én brugervenlig platform. Og det bedste af det hele er, at du kan prøve det gratis i 14 dage inkl egen kontaktperson.

Så hvorfor ikke tage chancen allerede i dag og oplev, hvor effektiv og tidsbesparende Handsonsimply kan være for dit byggeprojekt.

Tøv ikke med at kontakte Handsonsimply via 78706699, hvis du har det mindste spørgsmål.

 

 

Book en gratis demonstration

Vi kontakter dig indenfor 1-2 min mandag til søndag.